Följ min blogg med bloglovin

fredag 24 januari 2014

Fredag - Cancerpatienters eventuella öde

Av en slump såg jag puffen på SVT för gårdagskvällens Debatt och där var nog många mer än jag som var upprörda efter att ha hört två cancersjukas berättelser.

Hur det kan skilja så mycket beroende på var i landet man bor, kvinnan som var med där fick en hudcancertumör som växte så fort att på cirka två veckor var den stor som en tennisboll och hon kunde känna den utanpå huden.
Tack vare att någon lämnat återbud på operation så blev hon opererad i augusti istället för oktober och tumören upptäcktes
i juni.

Det andra fallet var en man som blivit erbjuden vård i livet slutskede men fick behandling på en privat klinik i Uppsala som förlängde hans liv med minst två år.
Samtidigt var Regina Lund med och berätta det positiva med att bli sjuk i Sverige för ska man bli sjuk ska det vara i Sverige vi är en av det bästa på cancervård.
Hon tog bland annat upp sköterskornas jobb som inte bara är att hjälpa till med det dagliga grejerna utan också är den som stöttar oss patienter när vi är ledsna och ger oss en kram.

Regina sa då att det är sköterskorna som borde få en kram för allt det slit deras jobb kan innebära att det kanske inte får träffa sin familj på två dygn för att det fick ta ett extra pass, dessutom borde de ha högre lön, det är ju USK och SSK som sliter mest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar